Een weekend met Clash Mini

Home » Gidsen » Een weekend met Clash Mini
april 9, 2024
6 minutes
36

By Jhonny Gamer

Ik ben enthousiast over Clash Mini sinds het werd aangekondigd. Het idee is simpel: het clash-universum, met alle eenheden en concepten die ik al begrijp, maar deze keer in plaats van de gestroomlijnde toren-defence-gevechten van Clash Royale, is het iets dichter bij een stevige draai aan het Auto Battler-genre. Dit is een soort spel waar ik altijd al in wilde gaan, maar worstelde. Dat alles in combinatie met het feit dat Supercell veel games slaat voordat ze een echte release krijgen, was ik dubbel geïntrigeerd. Clash Mini zou het eerste nieuwe Supercell -spel in een tijdperk zijn. Hoe zou een game die de uitgever geschikt achtte voor de daadwerkelijke release, er na al die tijd uitziet?

Botsing mini

  • Uitgever: Supercell
  • Ontwikkelaar: Supercell
  • Platform: Gespeeld op iOS
  • Beschikbaarheid: Zachte lancering nu in het VK op Android En iOS.

Jarenlang hield ik al het nieuws in de gaten, maar ik moet enigszins zijn afgedreven. Uiteindelijk was de Britse soft lancering van Clash Mini begin juli zo zacht dat ik het volledig heb gemist. Hoe dan ook, vorige week heb ik de app store idioot aangevinkt om te zien of het uit was, en ontdekte dat het was. Ik speel het sindsdien. Het is een interessant spel. Dit is wat ik tot nu toe denk.

Clash Mini neemt automatische vechters en krimpt ze naar beneden zodat ze binnen drie minuten passen. Jij en een tegenstander aan beide uiteinden van een 8×5 -bord. Aan het begin van elke ronde plaats je een stel eenheden totdat je geen elixer hebt, of mana. Je rivaal doet hetzelfde. Het spel begint en alle plaatsingen worden onthuld. Dan vechten je eenheden tegen de eenheden van je rivaal en je kunt niet ingrijpen. U kunt meer eenheden tussen elke ronde plaatsen. Eerste speler die drie rondes wint, krijgt de glorie. Dat is het.


Clash Mini Beta Trailer.

Zoals ik had verwacht, doet Clash Mini een aantal nette dingen met deze formule. Eerste tot drie zorgt voor pittige wedstrijden, en de beperkte bordruimte en relatief klein aantal eenheden verplaatst dingen ook snel mee. Nog beter, zodra een ronde al een bepaalde tijd is doorgegaan, versnellen de dingen nog meer met een superstijds razernijmodus, die alles naar zijn conclusie rent. Ik had me zorgen gemaakt dat zelfs een snelle autobatler een beetje zou wachten, en dat is echt niet het geval.

Toch vond ik mijn eerste paar games nogal verwarrend. Ik was altijd gestuiter van automatische vechters omdat het voelde alsof de complexiteit vooraan was. Vanaf het begin nam ik al deze beslissingen – welke eenheden te plaatsen, waar ik ze moest plaatsen – dat ik niet echt genoeg info had om te maken. Mijn eerste paar clash mini -games waren allemaal overwinningen – ik stel me voor dat Supercell ervoor zorgt dat ze dat zijn – maar ik begreep niet waarom ze overwinningen waren. Het is een desoriënterend gevoel, om te winnen en niet te begrijpen waarom.

In de loop van de tijd echter – maximaal een ochtend – begon ik grip te krijgen op het spel. Ten eerste waren alle eenheden eenheden die ik al begreep, nadat ik ze had tegengekomen in Clash Royale. Hoewel Royale geen automatische vechtler is, met andere woorden, begreep ik dat ridders naar de vijand zouden haasten en aanzienlijke schade aanrichten met de eerste aanval, en dat de jongens van de erwt-shooter achterover moeten hangen en hun erwten moeten afvuren. Evenzo verwarren de theoretisch economie buiten de wedstrijden, met verschillende valuta en timers en dergelijke – het was allemaal logisch omdat het ook tegenover andere supercell -spellen wordt gedragen.


Clash Mini - Een eenzame held met een enorme groep vijanden in een spelletje
Botsing mini. |Afbeelding krediet: Supercell

Verder denk ik dat Supercell begrijpt dat een deel van het Royale -publiek misschien een beetje hulp nodig heeft om te begrijpen wat het punt is hier. Dientengevolge zijn er match herhalingen waarmee ik een groter idee kon krijgen van wat er net was gebeurd, evenals echt nuttige tooltips, en suggesties die opduiken wanneer je je eenheden kiest en je vertellen welke andere eenheden zullen koppelenNou met hen.

En dat leidt me naar waar ik nu ben, een paar dagen later, een stel eenheden ontgrendeld, een stel games gewonnen en een stel verloren. En daarnaast, een groeiend gevoel van waar dit genre om draait.

En als je me vroeg waar het vandaag allemaal om gaat, zou ik zeggen dat het gaat om het beslissen over een plan en het dan verfijnen, het wijzigen, de hoop erin vinden, zodra je het plan van je vijand bent tegengekomen. Die eerste ronde is een soort fascinerende manier. Je hebt je eenheden geplaatst, je rivaal heeft de hunne geplaatst, maar jullie hebben dit allebei gedaan achter een mist van oorlog. Plots, wanneer de ronde begint, zie je waar je tegen bent, en dat betekent dat wanneer de tweede ronde langskomt, je kunt aanpassen, opnieuw in evenwicht brengen, versterken. Heeft uw rivaal een zwakke plekken waar u een nieuwe eenheid in kunt doen? Heeft uw rivaal eenheden die al uw eenheden vrijwel onmiddellijk naar buiten brengen?? Ik begrijp waarom dit nu soms Auto Chess wordt genoemd. Het is niet alleen dat het plaatsvindt op een schaakbord en al die jazz – het houdt zich diep bezig met Tempo op dezelfde manier als schaken, en om ervoor te zorgen dat je erin slaagt om in het offensief te komen.

Er zijn andere dingen waar ik van hou. Bij het aanbrengen van wijzigingen voor een ronde, heb je een basiskeuze om nieuwe eenheden toe te voegen of de eenheden te versterken die je al hebt: ik vind het geweldig wanneer tactiekgames je zo duidelijke maar consequente beslissingen geven om te nemen. Ik ben dol op de aanval-en-dan-fix-things-structuur van het spel, die elke wedstrijd een beetje verhaal geeft. Ik hou ervan om te leren over de verschillende niveaus van vaardigheden en voordelen die elke eenheid heeft, wat ze kan transformeren naarmate ze krachtiger worden. Ik heb graag een paar basissynergieën ontdekt – en vraag me eigenlijk af of ik dit spul terug kan dragen naar Clash Royale.

Maar meer dan wat dan ook, ik hou echter van dat gevoel dat een genre dat ik altijd had verbeeld, maar vermoedde dat ik te dik was, nu iets dichter bij me wordt gebracht – het is bijna binnen handbereik. Ik verzamel dat Clash Mini zich nog in een zachte lanceringsfase bevindt, maar voor Britse spelers is het hier en het is al erg leuk. Dit is een spel waar ik mee zal blijven, denk ik.

How do you rate Een weekend met Clash Mini ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *